Investeringsstrategien

Bag om investeringsstrategien

Økonomisk Ugebrev Formue (AktieUgebrevet) har gennem de seneste femten år opbygget en analyseproces, som historisk har givet god performance i forhold til markedet.

Grundlæggende består analyseprocessen ved valg af danske aktier af en tretrinsmodel, som bygger på: 1) fundamentalanalyse 2) branchetendens/sektor rotation/handelsmønster 3) timing af køb/salg efter teknisk analyse Modellen beskrives i bogen ”Tjen en million på Aktier”.

Modelporteføljen

Målet med modelporteføljen er at sammensmelte på den ene side investeringstænkningen omkring danske aktier, og på den anden side en optimal asset allocation, hvor der investeres op til 50 procent af formuen i andre finansielle aktiver end danske aktier, når det danske aktiemarked ikke kan levere nok interessante investeringsmuligheder. Andre finansielle aktiver er særligt udvalgte ETF’er og certifikater, der typisk ikke vil følge aktiemarkedet med ned i negative markeder.

Hoved-drivkraften

I Økonomisk Ugebrev Formue (AktieUgebrevet) vil Bruno Japp fortsat være hoveddrivkraften bag valget af danske aktier, herunder timing af køb og salg. Morten W. Langer vil især have fokus på Asset Allocation delen, altså give input om den overordnede aktievægtning, som vil afhænge af, hvordan de to sammen overordnet ser aktiemarkedet og andre finansielle markeder.

Formålet med denne omstilling er altså at kombinere Bruno Japps historiske talent for og evne til at vælge danske aktier, med en model, som giver mulighed for at hente gevinster på en positiv udvikling i andre aktivklasser, når det danske aktiemarked er nervøst eller negativt.

Strategien er stock picking i danske aktier – med mulighed for risikoafdækning i negative markeder

I perioder med nervøse eller dediceret negative markeder kan aktieandelen i danske aktier blive reduceret til 20 procent, og op til 50 procent af kapitalen kan placeres i ETF’er med meget lave omkostninger og certifikater, eksempelvis i olie, råvarer, guld, renter, VIX og special indeks som Robotics og Automatisation.

Formålet med denne omstilling er altså at kombinere Bruno Japps historiske talent for og evne til at vælge danske aktier, med en model, som giver mulighed for at hente gevinster på en positiv udvikling i andre aktivklasser, når det danske aktiemarked er nervøst eller negativt.

Hensigten er også at med rettidig omhu at sikre frihedsgrader i investeringspolitikken, til at kunne imødegå en langsigtet aktienedtur. Det ønskes altså at sikre en mere robust strategi i forhold til en generel langsigtet negativ udvikling på aktiemarkederne.

Erfarne analytikere gennem mere end 20 år

Bruno Japp

Uddannet Cand. Merc. Aud. Erhvervsjournalist hos Økonomisk Ugebrev Formue siden 2003. Fagspecialer: Teknisk analyse af aktiekurser, regnskabsanalyse, Journalistik med en pædagogisk vinkel.

Morten W. Langer

Morten har gennem de seneste 19 år arbejdet som erhvervsjournalist på Børsens Nyhedsmagasin, Økonomisk Ugebrev, Ugebrevet Mandag Morgen og Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin.

Overvejer du at blive investor?

Mindsteivesteringen er 750.000 kr. og aktier i fonden kan handles én gang om måneden.

Er du interesseret i at høre mere, kan du sende en mail eller ringe til administrationsselskabets direktør Morten W Langer på email mwl@ugebrev.dk og telefon +45 26 70 39 56.